שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שקשוקה / לימור כהן


חומרים (2 מנות)
4 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות (אפשר מקופסה)
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
3 שיני שום קלופות
1 גמבה חתוכה דק
4 עלי נענע קצוצים
עלים קצוצים מ-1 גבעול של זעתר טרי
1 גבעול בזיליקום קצוץ דק
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
3 ביצים
פפריקה אדומה
מלח ופלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה
  1. במחבת רחבה, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגמבה ומטגנים כ-5 דקות - עד שהיא מתרככת.
  2. מערבבים בקערה את יתר החומרים ומוסיפים למחבת. מבשלים על להבה בינונית במשך 20-25 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה. מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים את הביצים וממשיכים לבשל על להבה גבוהה כ-10 דקות.
  4. מגישים את השקשוקה במחבת, עם פיתות ומתחילים לנגב ולזלול.



חזרה