|
|
|
|
שקשוקה
/ לימור כהן
|
חומרים (2 מנות)
|
4 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות (אפשר מקופסה) |
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ |
3 שיני שום קלופות |
1 גמבה חתוכה דק |
4 עלי נענע קצוצים |
עלים קצוצים מ-1 גבעול של זעתר טרי |
1 גבעול בזיליקום קצוץ דק |
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות |
2 כפות רסק עגבניות |
3 ביצים |
פפריקה אדומה |
מלח ופלפל שחור |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- במחבת רחבה, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגמבה ומטגנים כ-5 דקות - עד שהיא מתרככת.
- מערבבים בקערה את יתר החומרים ומוסיפים למחבת. מבשלים על להבה בינונית במשך 20-25 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לבשל על להבה גבוהה כ-10 דקות.
- מגישים את השקשוקה במחבת, עם פיתות ומתחילים לנגב ולזלול.
| חזרה | | |