|
|
|
|
פלפלים קלויים בתחמיץ רוזמרין
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
10 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים |
10 פלפלים צהובים גדולים ובשרניים |
1/2 כוס שמן סויה |
1.5 כוסות שמן זית |
1 כוס חומץ בלסמי או חומץ בן יין אדום |
2 כפות מלח |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס |
1/2 כפית חרדל דיז'ון |
8 גבעולי רוזמרין טריים, קצוצים גס ללא הגבעול |
10 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות אלכסונית דקות |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). שוטפים את הפלפלים ומייבשים היטב. מורחים עליהם מעט שמן סויה ומסדרים במרווחים על תבנית אפייה (או שתיים). מכניסים לתנור ל 30-40 דקות, עד שהפלפלים נחרכים קצת. מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון (של אשפה), סוגרים היטב ומניחים בצד לשעה.
- מערבבים היטב את שמן הזית, החומץ, המלח, הפלפל והחרדל.
- כשהפלפלים מצטננים פותחים את השקית ומסירים את הקליפה בסכין קטנה או בעזרת הידיים. חותכים מהפלפלים את ה"ראשים", ושוטפים היטב מכל הגרעינים.
- מסדרים שכבת פלפלים בצנצנת. מפזרים מלמעלה מעט רוזמרין ושום ויוצקים מעט מהתחמיץ. חוזרים על הפעולות עד שכל הפלפלים מונחים בכלי. יוצרים את שארית התחמיץ, סוגרים את הכלי ומניחים למשך 6 שעות. הפלפלים נשמרים במקרר 10 ימים. יש להוציא אותם מהמקרר 20 דקות לפני ההגשה מכייון שהשמן מתקשה בקירור.
טיפ: מומלץ לקלף את הפלפלים מעל קערה, לסנן את הקליפת והגרעינים במסננת ולהוסיף לתחמיץ את הנוזלים שנותרו.
| חזרה | | |