שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם גרוזיני / אבירם בן חג


חומרים
1 ק"ג קמח
1/2 1 כפות מלח
1/2 1 כפות שמרים יבשים
3 כפות שמן
3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק רך למגע, מכסים ומניחים לו לתפוח כשעה.
2. לשים שוב את הבצק (מומלץ למרוח את השכבה העליונה בשמן) מכסים ומניחים לו לתפוח שעה נוספת. יש לחזור על הפעולה עוד פעם ולאחר מכן לחלק את הבצק לארבעה כדורים ולהניחם על מגש. (מומלץ לתת להם צורה מלבנית בעזרת לחיצה קלה עם האצבעות מאמצע הבצק לצדדיו). מניחים כ 10 דקות. אופים במשך 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס.
חזרה