שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי בקר / מורין

מומלץ להגיש עם פירה ואפונה.


חומרים (5 מנות)
1 ק"ג בשר כתף (מספר 5) לא חתוך
2 בצלים בינוניים, פרוסים גס
2 גזרים חתוכים גס
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 פלפל אדום פרוס
5 גרגרי פלפל אנגלי
שמן לטיגון
3 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מים
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר גבוה וגדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים את הגזר, הפלפל והעגבניה ומטגנים קלות. מערבבים מידי פעם.
  2. מניחים את הבשר במרכז הסיר ומכסים אותו בירקות, מנמיכים את הלהבה ומכסים. אחרי 15 דקות הופכים את נתח הבשר, מכסים שוב בירקות, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות.
  3. מתבלים במלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט, פלפל ועלי דפנה. מוסיפים מים עד חצי מגובה הבשר ומבשלים כשעה. הופכים את הבשר מידי פעם.
  4. מצננים את את הבשר, ופורסים לפרוסות דקות. את הירקות והרוטב שנותר בסיר, מעבירים דרך מסננת - כך שמתקבל רוטב סמיך ללא חתיכות.
  5. מחזירים את את פרוסות הבשר לרוטב, מרתיחים ומגישים.




חזרה