|
|
|
|
עוגת גבינת טופו עם פטל שחור
/ מיכל ליצקי
|
חומרים (8 מנות)
|
לבצק: |
200 גרם שיבולת שועל |
80 גרם שקדים מולבנים, טחונים |
100 גרם שמן קנולה, או 100 גרם חמאה מומסת |
4 כפות דבש |
1 כפית קינמון |
למלית: |
3 חבילות טופו משי - הסוג הרך |
1 קופסה גבינת שמנת טופו בטעם טבעי |
1/2 כוס סירופ מייפל |
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון |
1 כפית תמצית וניל |
1 כפית תמצית לימון (לא חובה) |
לקישוט: |
חבילת פטל שחור קפוא (מופשר), או 250 גרם פטל שחור טרי |
1/4 כוס סירופ מייפל |
אופן ההכנה |
- מנקזים את הנוזלים מהטופו (אחרת העוגה לא תצליח): פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 3 ס"מ. מניחים על מגבת ומעל, מניחים מגבת נוספת. מכסים בקרש חיתוך או כל דבר עם משקל כבד, ומעמידים ל-1/2 שעה. מחליפים את המגבות למגבות חדשות ויבשות, ומכסים בקרש לעוד שעה עד שעה וחצי.
- במעבד מזון עם להב מתכת, טוחנים היטב את שיבולת השועל. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקינמון, ומעבדים מספר שניות עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הדבש והשמן ומעבדים עד לתערובת אחידה ודביקה.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ומהדקים היטב את הבצק לתחתית ולדפנות (5-6 ס"מ גובה). מעבירים למקרר ל-1/2 שעה.
- אופים את התחתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך 15-20 דקות עד שהיא מתחילה להזהיב. מוציאים ומצננים.
- מכניסים את כל חומרי המלית למעבד מזון עם להב מתכת, ומערבלים היטב לעיסה אחידה ללא גושים.
- מוסיפים את המלית לתבנית, משטחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות, או עד שפני העוגה מזהיבים (פני העוגה יסדקו קצת, לא להיבהל). מוציאים ומצננים.
- בקערה, מערבבים בעדינות את הפטל השחור וסירופ המייפל. מפזרים על פני העוגה בצורה אחידה ומעבירים למקרר.
| חזרה | | |