שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינת טופו עם פטל שחור / מיכל ליצקי


חומרים (8 מנות)
לבצק:
200 גרם שיבולת שועל
80 גרם שקדים מולבנים, טחונים
100 גרם שמן קנולה, או 100 גרם חמאה מומסת
4 כפות דבש
1 כפית קינמון
למלית:
3 חבילות טופו משי - הסוג הרך
1 קופסה גבינת שמנת טופו בטעם טבעי
1/2 כוס סירופ מייפל
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית לימון (לא חובה)
לקישוט:
חבילת פטל שחור קפוא (מופשר), או 250 גרם פטל שחור טרי
1/4 כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה

 

  1. מנקזים את הנוזלים מהטופו (אחרת העוגה לא תצליח): פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 3 ס"מ. מניחים על מגבת ומעל, מניחים מגבת נוספת. מכסים בקרש חיתוך או כל דבר עם משקל כבד, ומעמידים ל-1/2 שעה. מחליפים את המגבות למגבות חדשות ויבשות, ומכסים בקרש לעוד שעה עד שעה וחצי.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת, טוחנים היטב את שיבולת השועל. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקינמון, ומעבדים מספר שניות עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הדבש והשמן ומעבדים עד לתערובת אחידה ודביקה.
  3. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ומהדקים היטב את הבצק לתחתית ולדפנות (5-6 ס"מ גובה). מעבירים למקרר ל-1/2 שעה.
  4. אופים את התחתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך 15-20 דקות עד שהיא מתחילה להזהיב. מוציאים ומצננים.
  5. מכניסים את כל חומרי המלית למעבד מזון עם להב מתכת, ומערבלים היטב לעיסה אחידה ללא גושים.
  6. מוסיפים את המלית לתבנית, משטחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות, או עד שפני העוגה מזהיבים (פני העוגה יסדקו קצת, לא להיבהל). מוציאים ומצננים.
  7. בקערה, מערבבים בעדינות את הפטל השחור וסירופ המייפל. מפזרים על פני העוגה בצורה אחידה ומעבירים למקרר.



חזרה