שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סופגניות / בלה קיצוני


חומרים (25 מנות)
600 גרם (כ-5 כוסות) קמח
35 גרם שמרים לחים
4 חלמונים
350 מ"ל (3/4 1 כוס) חלב פושר
60 גרם (1/3 כוס) סוכר
50 גרם מרגרינה מומסת
1/4 כוס ברנדי
קורט מלח
1 ליטר שמן לטיגון
ריבה למילוי
אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים בחלב עם מעט סוכר ומעט קמח, ומעמידים ל-20 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. שמים את כל החומרים, פרט לשמן הריבה ואבקת הסוכר, בקערה. מוסיפים את עיסת השמרים ולשים לבצק.
  3. מוסיפים מעט קמח אם יש צורך (הבצק צריך להתקבל רך ולא דביק מדי). מכסים ומתפיחים שעה עד שעתיים במקום חמים.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ. קורצים עיגולים, מניחים על מגש משומן, מכסים ומתפיחים עוד כ-1/2 שעה.
  5. מחממים את השמן בסיר רחב ולא עמוק מדי.
  6. כשהשמן מבעבע (בודקים בעזרת כף עץ), מחליקים בזהירות כמה סופגניות לסיר,מכסים במכסה, מטגנים כדקה עד שתיים, מסירים את המכסה הופכים את הסופגניות ומטגנים ללא המכסה (כך נוצר הפס הלבן), מוציאים מהשמן ומניחים במסננת ולאחר מכן על נייר סופג.
  7. כשכל הסופגניות מוכנות ניתן להזריק ריבה או מילוי אחר שרוצים. בשלב זה ניתן להקפיא, ולהפשיר לאחר מכן במיקרו, או לבזוק אבקת סוכר ולאכול.




חזרה