שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות כרובית וריקוטה / עומר נוביסקי


חומרים
1 כרובית קטנה (במשקל 1 ק"ג)
1 בצל קטן, קצוץ
3 שיני שום קצוצות
שמן זית לטיגון
400 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 ביצים
3/4 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול, מרתיחים מים עם כפית מלח. מפרקים את הכרובית לפרחים וזורקים פנימה. מבשלים כ-15 דקות, מסננים ומועכים למחית חלקה.
  2. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מסירים מהאש ומוסיפים למחית הכרובית.
  3. מוסיפים את הריקוטה, הפרמזן והביצים למחית הכרובית ובוחשים היטב. מוסיפים 1/4 כוס קמח ואת פירורי לחם, מלח ופלפל ובוחשים עד שהתערובת אחידה. מתקנים תיבול.
  4. מחממים שמן (עדיף זית, אבל אפשר גם שמן רגיל לטיגון)במחבת רחבה. מפזרים בצלחת עמוקה 1/2 כוס קמח. צרים לביבות מהתערובת, מקמחים משני צידיהן ומטגנים עד להשחמה.
  5. כדאי להגיש עם שמנת חמוצה. לגיוון, אפשר להחליף 1/4 כוס קמח, או פירורי לחם, ב-1/4 כוס שומשום.



חזרה