שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרמבולה כבושה / פז רוטנברג


חומרים
8 קרמבולות בשלות
2 ליטר מים
2 כפות מלח גס
צרור גדול של שמיר
1 כף פלפל שאטה, גרוס
1/2 כף תערובת עשבי תיבול מיובשים (לא חובה)
8 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי (לא חובה)
1 ראש שום חצוי לרוחבו
אופן ההכנה
  1. מוציאים את ליבת הקרמבולות בעדרת "תפוחן".
  2. שוטפים היטב במים רותחים צנצנת גדולה שתכיל את כל המרכיבים. מניחים חצי ראש שום בתחתית ומתחילים לסדר את הקרמבולות אחת אחת ובינהן שכבה של תבלינים עם השמיר ועלה הדפנה. במחצית גובה הצנצנת מניחים את החצי השני של השום וממשיכים לערום את הקרמבולות.
  3. ממיסים את המלח במים ומוזגים את התערובת מעל.
  4. בעזרת מכסה לצנצנת קטנה יותר, או צלוחית, דוחסים את הקרמבולות כלפי התחתית עד שהן לחוצות לקרקעית ומי המלח עולים עד לדופן המכסה הקטן. מניחים על המכסה הקטן משקולת קטנה אשר מגיעה בגובהה לדופן הצנצנת, אך לא תיתן טעם (פקק של בקבוק היא אפשרות לא רעה) ומיד סוגרים עם המכסה הגדול את הצנצנת תוך יצירת לחץ על פקק הבקבוק שלוחץ על המכסה הקטן.
  5. פותחים אחרי שבוע (בחורף, כיוון שקר - זה יכול לקחת קצת יותר זמן).


חזרה