שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם פקאנים, חיטה ודבש / שוש אלחרר

זהו לחם בעל ניחוח דבשי, אבל הוא לא סובל ממתיקות מודגשת. הוא אוורירי ועשיר, למרות מרכיביו, בעיקר עם מקפידים ללוש אותו היטב עד שמבחינים ברשת גלוטן ארוכה ויציבה מאוד.

טעם הדבש לא משתלט וכן גם טעם האגוזים או החיטה, הם משתלבים בעדינות בין כל טעמי הלחם והופכים אותו לתכליתי למדי לכל השימושים האחרים הנלווים ללחם. אפשר להחליף את החיטה בשעורה, הדבש בסילאן והפקאנים - בסוג אחר של אגוזים.


חומרים
1.5 כפות שמרים יבשים
4 כפות דבש
3 כפיות מלח
4 כוסות (850-900 מ"ל) מים חמימים
1 ק"ג קמח לבן רגיל
2.5 כוסות (350 גרם) קמח נסורת (קמח מלא גרוס גס)
3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (שוברים ביד)
1/3 כוס שומשום
1/2 כוס חיטה שבושלה כחצי שעה בכוס וחצי מים, וסוננה היטב
אופן ההכנה
  1. בקערה, מניחים את כל החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הדבש ו-3 כוסות מים ולשים לבצק אחיד. מוסיפים את כוס המים הנוספת לפי הצורך. מכסים ומניחים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחלקים את הבצק לשניים, מגלגלים לשני "נקניקים" ומעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס עד שהלחם נפרד מהתבנית. אפשר להכין מהבצק גם לחמניות: הכמות תספיק לכ-20 לחמניות בשלל עיצובים וצורות. את הלחמניות אופים ב-190 מעלות צלזיוס, עד שהן מזהיבות.




חזרה