שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק בניחוח אניס וקינמון / איילת בן-יוסף

הבסיס הוא מרק עוף פשוט (מכובס), אבל הקינמון והשומר לוקחים אותו מפולניה המעטירה למחוזות אחרים לגמרי.


חומרים (4 מנות)
6 נתחי עוף (שני שוקיים, שתי כרעיים ושני חצאי החזה), נקיים מעור ושומן
1 גזר חתוך לגפרורים
שאריות שומר - עלים ו"שפיצים" משומר אחד
1/4 מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון טחון
2 ליטר מים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 חבילה אטריות אורז דקות או רחבות - מבושלות לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה
  1. מנקים את העוף היטב, מטילים אותו לסיר עם מים ומרתיחים. מכפים (מסירים את הקצף).
  2. כשאין יותר לכלוך מוסיפים את הירקות והתבלינים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי.
  3. אם יש בבית אפשר להוסיף: פיסה קטנה של ג'ינג'ר ושתי כפות רוטב סויה (אבל אז צריך להוריד את כמות המלח).
  4. מניחים בכל צלחת מעט איטריות ויוצקים מעליהן את המרק.
חזרה