מרק בניחוח אניס וקינמון
/ איילת בן-יוסף
הבסיס הוא מרק עוף פשוט (מכובס), אבל הקינמון והשומר לוקחים אותו מפולניה המעטירה למחוזות אחרים לגמרי.
|
חומרים (4 מנות)
|
6 נתחי עוף (שני שוקיים, שתי כרעיים ושני חצאי החזה), נקיים מעור ושומן |
1 גזר חתוך לגפרורים |
שאריות שומר - עלים ו"שפיצים" משומר אחד |
1/4 מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון טחון |
2 ליטר מים |
מלח ופלפל שחור גרוס |
להגשה: |
1/2 חבילה אטריות אורז דקות או רחבות - מבושלות לפי הוראות היצרן |
אופן ההכנה |
- מנקים את העוף היטב, מטילים אותו לסיר עם מים ומרתיחים. מכפים (מסירים את הקצף).
- כשאין יותר לכלוך מוסיפים את הירקות והתבלינים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי.
- אם יש בבית אפשר להוסיף: פיסה קטנה של ג'ינג'ר ושתי כפות רוטב סויה (אבל אז צריך להוריד את כמות המלח).
- מניחים בכל צלחת מעט איטריות ויוצקים מעליהן את המרק.
|
חזרה |