עוף עם בטטות ושומר
/ איילת בן-יוסף
מדובר באמת במתכון פשוט להפליא, שממלא את הבית בריח של ארצות רחוקות
|
חומרים
|
6 נתחים עוף (שני שוקיים, שתי כרעיים ושני חצאי החזה), נקיים מעור ושומן |
700 גרם בטטות |
2 כפות שמן זית |
מלח ופלפל שחור גרוס |
2 שומר |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס).
- פורסים את הבטטות לפרוסות דקות (לא יותר מדי), פורסים את השומר לפרוסות בינוניות.
- בקערה גדולה מניחים את העוף, יוצקים מעליו כף אחת של שמן ואת התבלינים ומערבבים היטב (כן, עם הידיים) – כדי שהתבלינים ידבקו לכל החלקים.
- בתבנית אפיה, או פיירקס מניחים את הכבודה: הבטטות בתחתית, מעליהן קצת מלח ופלפל, השומר הוא הבא בתור, מעליו יוצקים את כף השמן השניה (להשתדל באופן שווה – אחרת תצטרכו ללכלך את הידיים שוב). מעל השומר מניחים את חלקי העוף.
- סוגרים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה. אחרי שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות – עד שהעוף שחום מכל הכיוונים.
|
חזרה |