|
|
|
|
מאפה בננות ופירורים
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
4 בננות גדולות ובשלות |
1 כוס קמח לבן |
1/2 כפית קינמון |
קמצוץ מלח |
100 גרם חמאה לא מלוחה, קרה |
1/3 כוס סוכר חום |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס)
- מקלפים ופורסים את הבננות לטבעות
- מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד בקערה (קמח, סוכר, מלח וקינמון).
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת היבשים. בעזרת האצבעות מפוררים את החמאה יחד עם היבשים – כך שנוצרים פירורים די גדולים של חמאה-מלח-סוכר.
- משמנים תבנית חרסינה (או פיירקס) ומפזרים על הקרקעית את פרוסות הבננות. מעל הבננות מפזרים את כל הפירורים.
- אופים 15-20 דקןת (או עד שמשחים ועושה ריחות טובים)
- מגישים עם כף שמנת חמוצה
| חזרה | | |