שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצלים אדומים בחמאה מתובלת / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
8 בצלים אדומים קטנים
100 גרם חמאה
מלח ופלפל
עשבי תיבול: טימין, רוזמרין, פטרוזילה, מרווה, בזיליקום.
אופן ההכנה
  1. מוציאים את החמאה מניחים לה להתרכך בחוץ חצי שעה. אפשר גם להכניס ל-10 שניות למיקרוגל.
  2. קוצצים את עשבי התיבול שמצאנו במקרר. אם בא לכם ללכלך את מעבד המזון - אפשר להכניס את החמאה עם התבלינים (כולל מלח ופלפל) ולעבד במספר פולסים קצרים (לא צריך להיות אחיד לגמרי). אם אין חשק לשטוף כלים - פשוט מערבבים את החמאה עם העשבים היטב. את החמאה המתובלת מניחים על ניילון נצמד ועושים ממנה "נקניק". מכניסים למקרר לשעה - עד שתתגבש.
  3. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  4. נוטלים את הבצלים וחותכים אותם לרבעים - אבל לא עד הסוף, משאירים את הבסיס מחובר.
  5. פורסים פרוסות מנקניק החמאה ודוחפים בין רבעי הבצל. מסדרים את הבצלים בתבנית ודוחפים לתנור.
  6. אופים חצי שעה בערך - עד שהבצלים מתחילים להשחים והכל רוחש ומבעבע.


חזרה