פסטה ברוטב טונה מעושנת ושמנת
/ איילת בן-יוסף
הפטנט במנה הזאת היא הטונה המעושונת - מדובר במוצר עתיק ומצויין - "פסטרמה טונה מעושנת" (של "טונה יונה"). אם יש בסביבה חנות דגים או מעדניה - אפשר לקנות את המוצר הזה גם לפי משקל.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה פסטה (500 גרם), רצוי פנה (צינורות). |
1 שמנת מתוקה לבישול |
1 קופסא טונה מעושנת |
1 שום כתוש |
2 עלי מרווה קצוצים |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית.
- בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את התבלינים: מרווה, שום, מלח ופלפל. את הטונה מפוררים היטב ומוסיפים לחגיגה. ממשיכים לבשל על אש קטנה בלי להרתיח כדי שהטעם של הטונה יספג בשמנת (וההפך).
- מסננים את הפסטה המוכנה, יוצרים מעליה את הרוטב החם. אם יש בבית קצת גבינת פרמז'ן (נו, טוב, גם גבינה צהובה רגילה) -מגררים קצת מעל ומגישים.
|
חזרה |