שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שום עם כוכבים / איילת בן-יוסף

את המתכון למרק הזה העתקתי לפני כמה שנים מחוברת של "שומרי משקל" - מאז הוא עבר שינויים והנה הגרסה המעודכנת לאחד המרקים שאני הכי אוהבת.


חומרים (4 מנות)
1 ראש שום מחולק לשיניים (10-12 שיניים)
1 ענף רוזמרין או ענף טימין (או קצת משניהם)
כף חמאה
2 כפות קמח
2 כפות שמן זית
100 גרם פתיתים בצורת כוכבים (1/4 חב')
1.5 ליטר מים (או ציר עוף)
כף אבקת מרק עוף (לא צריך אם יש ציר)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. על להבה נמוכה מטגנים את השום והרוזמרין בחמאה ושמן זית, עד שהשום זהוב ורך (לוחצים עליו קצת) והבית מתמלא בריח מעולה של פוקאצ'ות.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב - כך שהקמח יספג.
  3. מוסיפים את המים / הציר ואת האבקה, מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.
  4. בינתיים מבשלים בצד את הפסטה - לפי ההוראות על השקית.
  5. מרסקים את המרק בבלנדר (בלנדר יד אידיאלי לדברים האלה, בימי טרום הבלנדר אני השתמשתי בגב המצקת למעוך את השום).

    מגישים: מניחים בכל צלחת כף פתיתים ויוצקים מרק.

    עושים פאסון: מקשטים את הצלחת בכוכבים, או מזלפים מעט שמנת או קרם פרש, או מניחים במרכז הצלחת כמה עלי רוזמרין.


חזרה