מרק שום עם כוכבים
/ איילת בן-יוסף
את המתכון למרק הזה העתקתי לפני כמה שנים מחוברת של "שומרי משקל" - מאז הוא עבר שינויים והנה הגרסה המעודכנת לאחד המרקים שאני הכי אוהבת.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ראש שום מחולק לשיניים (10-12 שיניים) |
1 ענף רוזמרין או ענף טימין (או קצת משניהם) |
כף חמאה |
2 כפות קמח |
2 כפות שמן זית |
100 גרם פתיתים בצורת כוכבים (1/4 חב') |
1.5 ליטר מים (או ציר עוף) |
כף אבקת מרק עוף (לא צריך אם יש ציר) |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- על להבה נמוכה מטגנים את השום והרוזמרין בחמאה ושמן זית, עד שהשום זהוב ורך (לוחצים עליו קצת) והבית מתמלא בריח מעולה של פוקאצ'ות.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב - כך שהקמח יספג.
- מוסיפים את המים / הציר ואת האבקה, מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.
- בינתיים מבשלים בצד את הפסטה - לפי ההוראות על השקית.
- מרסקים את המרק בבלנדר (בלנדר יד אידיאלי לדברים האלה, בימי טרום הבלנדר אני השתמשתי בגב המצקת למעוך את השום).
מגישים: מניחים בכל צלחת כף פתיתים ויוצקים מרק.
עושים פאסון: מקשטים את הצלחת בכוכבים, או מזלפים מעט שמנת או קרם פרש, או מניחים במרכז הצלחת כמה עלי רוזמרין.
|
חזרה |