סופלה שוקולד קפה
/ איילת בן-יוסף
קינוח של שיא הרושם. צריך להקפיד על שני דברים: דיוק בעבודה ותנור טוב. לי אין את שניהם ותמיד הסופלה שלי צונח שניה אחרי שהוא מגיע לפסגה. שימו לב שהכמויות כאן קטנות במיוחד - עבודה בכמויות גדולות יותר (להכפיל), תהייה יותר נוחה.
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 חבילה (50 גרם) שוקולד מריר מומס |
1 כף קמח |
2 כפות סוכר (ועוד מעט לפיזור על התבניות) |
20 גרם חמאה (ועוד מעט חמאה לשימון תבניות) |
1/3 כוס חלב |
2 כפיות קפה נמס מומסות בשתי כפות מים רותחים |
2 ביצים מופרדות |
אופן ההכנה |
- ראשית מכינים את התבניות: משמנים כל תבנית סופלה אישית ומפזרים עליה סוכר באופן שווה ויפה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים על האש. מבשלים שתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב ובוחשים היטב שלא יהיו גושים. מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקפה והשוקולד המומס, מוסיפים את תערובת החלב-חמאה-קמח ואת החלמונים וטורפים במרץ עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת (רצוי קערת זכוכית נקיה למשעי) מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
- מקפלים את הקצף לתוך התערובת המרכזית ונזהרים שלא לשבור את הקצף.
- מעבירים את התערובת המוכנה לקעריות הסופלה ואופים כ-20 דקות או עד שהסופלה מרשים מספיק.
- חשוב מאוד – להגיש את הסופלה מייד עם צאתו מהתנור – אחרת הוא צונח!
- להגשה: מגררים עליו מעט שוקולד מריר או מפזרים אבקת סוכר.
|
חזרה |