שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סופלה שוקולד קפה / איילת בן-יוסף

קינוח של שיא הרושם. צריך להקפיד על שני דברים: דיוק בעבודה ותנור טוב. לי אין את שניהם ותמיד הסופלה שלי צונח שניה אחרי שהוא מגיע לפסגה. שימו לב שהכמויות כאן קטנות במיוחד - עבודה בכמויות גדולות יותר (להכפיל), תהייה יותר נוחה.


חומרים (4 מנות)
1/2 חבילה (50 גרם) שוקולד מריר מומס
1 כף קמח
2 כפות סוכר (ועוד מעט לפיזור על התבניות)
20 גרם חמאה (ועוד מעט חמאה לשימון תבניות)
1/3 כוס חלב
2 כפיות קפה נמס מומסות בשתי כפות מים רותחים
2 ביצים מופרדות
אופן ההכנה
  1. ראשית מכינים את התבניות: משמנים כל תבנית סופלה אישית ומפזרים עליה סוכר באופן שווה ויפה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים על האש. מבשלים שתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב ובוחשים היטב שלא יהיו גושים. מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקפה והשוקולד המומס, מוסיפים את תערובת החלב-חמאה-קמח ואת החלמונים וטורפים במרץ עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת (רצוי קערת זכוכית נקיה למשעי) מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
  5. מקפלים את הקצף לתוך התערובת המרכזית ונזהרים שלא לשבור את הקצף.
  6. מעבירים את התערובת המוכנה לקעריות הסופלה ואופים כ-20 דקות או עד שהסופלה מרשים מספיק.
  7. חשוב מאוד – להגיש את הסופלה מייד עם צאתו מהתנור – אחרת הוא צונח!
  8. להגשה: מגררים עליו מעט שוקולד מריר או מפזרים אבקת סוכר.


חזרה