|
|
|
|
בטטה ולפת מזוגגות
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
2 בטטות |
2 לפתות |
25 גרם חמאה |
1-2 גבעולי טימין |
1 כוס מים |
1 כף סוכר |
1 כף רוטב סויה |
אופן ההכנה |
- קולפים את הלפתות והבטטות, חותכים כל שורש לקוביות (בגודל שבא לכם, אני אוהבת אותם יחסית קטנות).
- מוצאים מחבת גדולה ומניחים את הירקות במחבת, בשכבה כמה שיותר אחידה. מוסיפים כוס מים, את החמאה, הסוכר והטימין. מרתיחים.
- מבשלים ברתיחה עדינה עם "חצי כיסוי" כשעה - עד שכל המים מתאדים והירקות רכים. כשהמחבת כמעט יבשה מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ונותנים לירקות לקבל קצת צבע וחריכה של טיגון. מורידים מהאש ומגישים
| חזרה | | |