טארט טאטן זריז, בגרסה פרטית
/ איילת בן-יוסף
את הטארט הזה אפשר להכין מכל סוגי התפוחים וגם מפירות אחרים - אגסים, נקטרינות (בעונה) וכדומה - הוא מצויין לעשות ניקיון חסכני במקרר.
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 חבילה בצק עלים |
4 תפוחי עץ (600גרם) |
75 גרם חמאה |
1 כף סוכר |
1/2 כפית קינמון |
תבנית לתנור או מחבת בקוטר 22 ס"מ |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- קולפים את התפוחים, חותכים כל תפוח לשמיניות ונפתרים מהגלעינים. במחבת ממיסים את החמאה והסוכר, מוסיפים את התפוחים ומבשלים-מטגנים עד שהם רכים.
- מרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית. אם המחבת לא מוצחת למשימה - מעבירים את התפוחים עם כל המיצים לתבנית, בוזקים את הקינמון ומניחים את הבצק מעל התפוחים. את קצוות הבצק דוחפים פנימה.
- דוקרים את הבצק (לא יותר מדי) ומכניסים לתנור - לעשרים דקות, או עד שהבצק שחום היטב. מוצאים מהתנור והופכים בזריזות את העוגה על צלחת הגשה. אפשרויות הגשה: כף קרם פרש, כדור גלידה, שפריץ של דבש או סירופ מייפל.
|
חזרה |