שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט טאטן זריז, בגרסה פרטית / איילת בן-יוסף

את הטארט הזה אפשר להכין מכל סוגי התפוחים וגם מפירות אחרים - אגסים, נקטרינות (בעונה) וכדומה - הוא מצויין לעשות ניקיון חסכני במקרר.


חומרים (4 מנות)
1/2 חבילה בצק עלים
4 תפוחי עץ (600גרם)
75 גרם חמאה
1 כף סוכר
1/2 כפית קינמון
תבנית לתנור או מחבת בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  2. קולפים את התפוחים, חותכים כל תפוח לשמיניות ונפתרים מהגלעינים. במחבת ממיסים את החמאה והסוכר, מוסיפים את התפוחים ומבשלים-מטגנים עד שהם רכים.
  3. מרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית. אם המחבת לא מוצחת למשימה - מעבירים את התפוחים עם כל המיצים לתבנית, בוזקים את הקינמון ומניחים את הבצק מעל התפוחים. את קצוות הבצק דוחפים פנימה.
  4. דוקרים את הבצק (לא יותר מדי) ומכניסים לתנור - לעשרים דקות, או עד שהבצק שחום היטב. מוצאים מהתנור והופכים בזריזות את העוגה על צלחת הגשה. אפשרויות הגשה: כף קרם פרש, כדור גלידה, שפריץ של דבש או סירופ מייפל.


חזרה