מרק כרובית מוקרם עם כרובית חרוכה
/ איילת בן-יוסף
כרובית חרוכה עומדת מצויין בפני עצמה – בתור תוספת או סוג של אנטיפסטי והיא הולכת נהדר עם רוטב של יוגורט מתובל.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 כרובית נאה מחולקת לפרחים |
1 ליטר מים |
1 כוס חלב |
מלח ופלפל לבן |
אגוז מוסקט מגורר |
אופן ההכנה |
- מבשלים את פרחי הכרובית במים. אחרי כ-20 דקות בודקים - כשהפרחים מתחילים להתרכך אנחנו מוציאים כרבע מהכמות החוצה, מוסיפים לסיר את החלב וממשיכים לבשל את הכרובית שנשארה בו.
- את פרחי הכרובית שהוצאנו אנחנו מפרקים לפרחים קטנים יותר (זה קל יותר כשהם כבר רכים), מחממים מעט שמן במחבת וזורקים את הכרובית למחבת. הרעיון הוא לתת לכרובית להחרך - לא ממש להשרף, אבל שתשחים. זה לוקח זמן וצריך לדאוג לטלטל את המחבת מדי פעם.
- בינתים בזירת הסיר - הכרובית כבר אמורה להיות רכה-רכה (בודקים ע"י דיקור במזלג), זה הזמן לתבל במלח, פלפל ואזוג מוסקט - זהירות עם האגוז, טיפה יותר מדי והוא דופק את כל התבשיל. 1/4 כפית תספיק.
- כשהמרק מוכן - אנחנו מרסקים אותו, במעבד מזון, מוט-בלנדר ידני או במועך-פירה, הכל הולך ואתם יכולים לבחור את דרגת הסמיכות הרצוייה.
- יוצקים מרק לקעריות, מוסיפים כרובית חרוכה ואוכלים בשמחה.
|
חזרה |