שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק כרובית מוקרם עם כרובית חרוכה / איילת בן-יוסף

כרובית חרוכה עומדת מצויין בפני עצמה – בתור תוספת או סוג של אנטיפסטי והיא הולכת נהדר עם רוטב של יוגורט מתובל.


חומרים (4 מנות)
1 כרובית נאה מחולקת לפרחים
1 ליטר מים
1 כוס חלב
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
  1. מבשלים את פרחי הכרובית במים. אחרי כ-20 דקות בודקים - כשהפרחים מתחילים להתרכך אנחנו מוציאים כרבע מהכמות החוצה, מוסיפים לסיר את החלב וממשיכים לבשל את הכרובית שנשארה בו.
  2. את פרחי הכרובית שהוצאנו אנחנו מפרקים לפרחים קטנים יותר (זה קל יותר כשהם כבר רכים), מחממים מעט שמן במחבת וזורקים את הכרובית למחבת. הרעיון הוא לתת לכרובית להחרך - לא ממש להשרף, אבל שתשחים. זה לוקח זמן וצריך לדאוג לטלטל את המחבת מדי פעם.
  3. בינתים בזירת הסיר - הכרובית כבר אמורה להיות רכה-רכה (בודקים ע"י דיקור במזלג), זה הזמן לתבל במלח, פלפל ואזוג מוסקט - זהירות עם האגוז, טיפה יותר מדי והוא דופק את כל התבשיל. 1/4 כפית תספיק.
  4. כשהמרק מוכן - אנחנו מרסקים אותו, במעבד מזון, מוט-בלנדר ידני או במועך-פירה, הכל הולך ואתם יכולים לבחור את דרגת הסמיכות הרצוייה.
  5. יוצקים מרק לקעריות, מוסיפים כרובית חרוכה ואוכלים בשמחה.


חזרה