שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חמין מקרוני / אילת בן-יוסף

חמין קצת יותר קליל, בלי קטניות ועם עוף. אז מה הקשר בינו ובין חמין "אמיתי" - אולי לילה שלם על האש.


חומרים (4 מנות)
1 חבילה פסטה - מקרוני, פנה, פוזילי או כל סוג שתבחרו
8 שוקי עוף (פולקעס) – אפשר גם כל חלק אחר של העוף
1 תפוח אדמה גדול (או שניים קטנים) קלוף ופרוס
בצל חתוך לשמונה
2-3 שיני שום
6-4 ביצים (לפי כמות האנשים) שטופות היטב
1 כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן אבל מפחיתים דקה מזמן הבישול. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מתבלים את הפסטה בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל.
  3. נוטלים סיר שיכול להכנס לתנור (או תבנית פיירקס עם מכסה), שופכים קצת שמן על התחתית (כף-שתיים, לא יותר).
  4. ההרכבה: מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית, יוצקים מעליהם 1/2 מכמות הפסטה, מעל הפסטה מניחים את הביצים, הבצל ושיני השום, מכסים בשארית הפסטה. מעליה מניחים את העוף (עם העור כלפי מעלה). מוודאים שהסיר מכוסה היטב ומכניסים אותו למדגרה - תנור שחומם ל-100 מעלות לכל הלילה (או לפחות ל-8 שעות).

    להגשה: הופכים את הסיר על צלחת הגשה.

חזרה