|
|
|
|
סלט ירוק של חורף
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה עלי ביבי או כל תערובת עלים שאתם אוהבים (אפשר גם חסה) |
1 סלק בינוני |
1/2 חבילה פטריות שמפיניון טריות |
כף שמן |
כף חומץ בלסמי |
חופן אגוזי מלך |
לרוטב: |
1/4 כוס שמן זית |
2 כפות חומץ בלסמי |
1 כף רוטב סויה |
פלפל שחור טחון |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הסלק עד שהוא רך (אפשר גם במיקרוגל), קולפים וחותכים לקוביות. מניחים בצד להתקרר.
- מנקים את הפטריות (אני מעדיפה לא לשטוף, רק לקלף בעדינות, אבל אם הפטריות טריות ומוצקות - אפשר בהחלט לשטוף אותן) ופורסים לפרוסות.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים-מקפיצים את הפטריות, מוסיפים את החומץ ומטגנים עוד דקה עד שהפטריות מתחילות להגיר נוזלים. מנקזים את הנוזלים ושומרים בצד.
- במחבת נקיה קולים את האגוזים במשך כמה דקות (חשוב לערבב שלא ישרפו) - עד שהם שחומים.
- מכינים את הרוטב: טורפים ביחד את כל חומרי הרוטב ואת המיצים של הפטריות, טועמים - אם רוצים אפשר להוסיף כפית סוכר.
- מרכיבים את הסלט: על צלחת גדולה מפזרים את מצע הירוקים, מעליהם מפזרים את הסלק, מעליו את הפטריות ובסוף את האגוזים. על הכל יוצקים את הרוטב. אם יש בבית שאריות של גבינות: פטה, רוקפור (או גבינת עובש אחרת), פרמזן (בגוש, לא פירורים) - אפשר לפזר מעל.
| חזרה | | |