שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ירוק של חורף / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 חבילה עלי ביבי או כל תערובת עלים שאתם אוהבים (אפשר גם חסה)
1 סלק בינוני
1/2 חבילה פטריות שמפיניון טריות
כף שמן
כף חומץ בלסמי
חופן אגוזי מלך
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף רוטב סויה
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הסלק עד שהוא רך (אפשר גם במיקרוגל), קולפים וחותכים לקוביות. מניחים בצד להתקרר.
  2. מנקים את הפטריות (אני מעדיפה לא לשטוף, רק לקלף בעדינות, אבל אם הפטריות טריות ומוצקות - אפשר בהחלט לשטוף אותן) ופורסים לפרוסות.
  3. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים-מקפיצים את הפטריות, מוסיפים את החומץ ומטגנים עוד דקה עד שהפטריות מתחילות להגיר נוזלים. מנקזים את הנוזלים ושומרים בצד.
  4. במחבת נקיה קולים את האגוזים במשך כמה דקות (חשוב לערבב שלא ישרפו) - עד שהם שחומים.
  5. מכינים את הרוטב: טורפים ביחד את כל חומרי הרוטב ואת המיצים של הפטריות, טועמים - אם רוצים אפשר להוסיף כפית סוכר.
  6. מרכיבים את הסלט: על צלחת גדולה מפזרים את מצע הירוקים, מעליהם מפזרים את הסלק, מעליו את הפטריות ובסוף את האגוזים. על הכל יוצקים את הרוטב. אם יש בבית שאריות של גבינות: פטה, רוקפור (או גבינת עובש אחרת), פרמזן (בגוש, לא פירורים) - אפשר לפזר מעל.


חזרה