פאי רועים
/ איילת בן-יוסף
פאי רועים הוא מנה מדליקה - שילוב של בשר עם התוספת שלו (פירה) אפוי ביחד. מנה אנגלית להפליא וקלה מאוד להכנה.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם בשר בקר טחון |
2 בצלים בינוניים |
1 גזר גדול |
1 שן שום |
מעט שמן לטיגון |
1 כף רוטב וורסטרשייר |
1/2 כוס ציר בקר, או ציר עוף, או יין אדום, או מים |
מלח ופלפל |
4 תפוחי אדמה (כ-700 גרם) |
כף חמאה או מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה |
אופן ההכנה |
- מתחילים בבישול תפוחי האדמה, אפשר לשים אותם על האש עכשיו והם יהיו מוכנים עם הבשר. אפשר גם לקצר תהליכים ולבשל אותם במיקרו. אחרי הבישול, או לפני - מקלפים את התפוחים.
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס)
- קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן, בינתיים קולפים את הגזר, חותכים אותו לקוביות קטנות וקוצצים את השום. כשהבצל מתחיל להזהיב - מוסיפים את השום והגזר ומטגנים ביחד עוד דקה-שתיים.
- מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים גם אותו (דואגים לפורר אותו היטב). כשהבשר שחום מוסיפים את הנוזלים והתבלינים ומניחים לתכולת המחבת להתבשל עד שרוב הנוזל מצטמצם.
- מכינים את הפירה: מועכים ביחד את תפוחי האדמה המבושלים. אם אינכם שומרי כשרות - אפשר להעשיר את הפירה בחמאה, שמורי הכשרות יכולים בהחלט להסתפק במרגרינה או בכף שמן זית טוב (ואם אתם מסוגלים לסבול את התופעה המכונה "מרגרינה בטעם חמאה"- אפשר גם). מתבלים במלח ופלפל, אפשר להגניב פנימה גם כך רוטב סויה, הפירה צריך להיות רך וללא גושים.
- מרכיבים את הפאי: יוצקים את תערובת הבשר לתבנית ומעליה מורחים את הפירה - זה קצת קשה בהתחלה ומומלץ להשתמש במרית.
- את התבנית מכניסים לתנור לחצי שעה - או עד שהפירה העליון מתחיל להשחים.
- הגשה: "חופרים" כף גדולה מהתבנית ומניחים בכל צלחת - לא לדאוג, זה לא אמור להתגבש למאפה יציב.
|
חזרה |