שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ירוק עם תותים וקיווי / איילת בן-יוסף

עד לפני כמה חודשים באחד מבתי הקפה בתל-אביב הגישו מנה שנקראה "סלט ירוק עדין" אנחנו, ובעיקר הגבר שבנינו מאוד אהבנו את המנה. אבל לצערנו הוציאו אותה מהתפריט - הנה ניסיון לשחזר את הסלט.


חומרים (4 מנות)
1 ראש חסה עגולה
3 קיווי
4 תותים גדולים
50 גרם גבינה צהובה או רוקפור או צ'דר או מוצרלה קשה.
1 צרור שמיר
לרוטב:
1/3 שמן (לא זית)
3 כפות חומץ (הכי פשוט)
מיץ מחצי תפוז
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית סוכר
1 כפית חרדל
אופן ההכנה
  1. רוחצים ומייבשים את החסה וקורעים אותה לפיסות לעיסות.
  2. קולפים את הקיווי וחותכים לפרוסות (טבעות), שוטפים את התותים וחותכים לפרוסות. את הגבינה מגררים או חותכים לגפרורים. את השמיר קוצצים, שומרים בצד כף ואת השאר מערבבים עם החסה.
  3. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ואת כף השמיר ששמרנו ומערבבים היטב.
  4. מסדרים את המנה: שמים בקערה את החסה עם השמיר, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב, מפזרים את הפירות ואת הגבינה ומגישים. עוד תוספת אם יש בבית: גרעיני חמניה קלויים

חזרה