שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל חיטה / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 חבילה חיטה שלמה
3-4 שיני שום
1 רוזמרין ענפון קטן או טימין
מעט (כשתי כפות) שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. שוטפים קצת את החיטה ומניחים בסיר. קולפים את שיני השום ומצרפים אותן לחיטה, מוסיפים גם את הרוזמרין / טימין ושמן הזית. מערבבים.
  2. מוסיפים מים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ. מניחים על האש ומרתיחים. כשרותח מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה - עד שהגרגרים תפוחים ורכים. אם נגמרו המים לפני שהחיטה מוכנה - מוסיפים קצת מים רותחים לסיר.
  3. כשהחיטה מוכנה מתבלים ומערבבים היטב - כך ששיני השום ימעכו וישתלבו בין גרגרי החיטה.

חזרה