|
|
|
|
תבשיל חיטה
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה חיטה שלמה |
3-4 שיני שום |
1 רוזמרין ענפון קטן או טימין |
מעט (כשתי כפות) שמן זית |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- שוטפים קצת את החיטה ומניחים בסיר. קולפים את שיני השום ומצרפים אותן לחיטה, מוסיפים גם את הרוזמרין / טימין ושמן הזית. מערבבים.
- מוסיפים מים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ. מניחים על האש ומרתיחים. כשרותח מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה - עד שהגרגרים תפוחים ורכים. אם נגמרו המים לפני שהחיטה מוכנה - מוסיפים קצת מים רותחים לסיר.
- כשהחיטה מוכנה מתבלים ומערבבים היטב - כך ששיני השום ימעכו וישתלבו בין גרגרי החיטה.
| חזרה | | |