סלט אטריות אורז יפני
/ איילת בן-יוסף
סלט של מלפפונים ואטריות אורז עם רוטב טחינה. נשמע מוזר? חכו ותראו.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם מלפפונים |
1/2 חבילה איטריות אורז |
לרוטב: |
2 כפות טחינה גולמית |
2 כפות רוטב סויה |
1/2 כפית דבש /סוכר |
1/4 כוס מים |
2 כפות שומשום קלוי |
אופן ההכנה |
- משרים את האיטריות במים רותחים לחמש דקות.
- בינתיים שוטפים את המלפפונים, חוצים אותם באמצע ומרוקנים את הגרעינים (בעזרת כפית). חותכים את חצאי המלפפונים - כך שיווצאו לנו חצאי עיגולים ריקים.
- מנקזים את האיטריות ומניחים בצד להתקרר.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, מלבד השומשום הקלוי ויוצקים על האיטריות. מערבבים את האיטריות עם הרוטב ועם המלפפונים, זורים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים.
|
חזרה |