שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה פטריות / איילת בן-יוסף

הבצל והקטשופ נותנים ללזניה הזאת טעם כמעט מתוק. אם אתם לא אוהבים - תוסיפו לה קצת חריפות.


חומרים (4 מנות)
1 חבילה עלי לזניה קטנה
1 גביע קוטג'
1 בצל
1 פטריות קופסת שימורים
1 קופסה עגבניות מרוסקות משומרות
1 ביצה
1 שן שום
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן. בינתיים קוצצים את הפטריות המשומרות. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות. מורידים מהאש ומצננים.
  2. משרים את עלי הלזניה במים רותחים.
  3. בקערה מערבבים את הקוטג' עם תערובת הבצל-פטריות וביצה. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים לעגבניות שום כתושה, מלח ופלפל לפי הטעם ואם רוצים גם 2 כפות קטשופ.
  5. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
  6. מרכיבים את הלזניה: נוטלים תבנית בינונית ומרפדים אותה בנייר אלומיניום. מפזרים שכבה דקה של רוטב עגבניות ומעליה מניחים את עלי הלזניה. מעל העלים מפזרים חצי מכמות תערובת הגבינה-פטריות וסוגרים בעוד שכבת עלים. מעליה מורחים שכבה מכובדת של רוטב ומעליו ומפזרים מחצית מכמות הגבינה המגוררת. עכשיו מניחים עוד שכבת עלים, מעליה את שארית התערובת, עוד שכבת עלים, רוטב ולמעלה את הגבינה הצהובה.
  7. שולחים את הלזניה לתנור לחצי שעה - עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה.


חזרה