שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ניסואז / איילת בן-יוסף

נכון, זה לא סלט ניסואז "אמיתי", אבל מדובר בסלט קל, צבעוני ומלא בהמון טעמים.


חומרים (4 מנות)
1 חסה ערבית
1 סלסלה קטנה עגבניות שרי
2 מלפפונים ירוקים
2 תפוחי אדמה מבושלים
1 קופסה טונה משומרת
1 קופסה קטנה גרעיני תירס משומר
חופן זיתים שחורים מצומקים
2 ביצים קשות
לרוטב:
2 כפות מיונז
כפית חרדל 1
1-2 שיני שום כתושות
1 כפית חומץ
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה
את החסה שוטפים וקוצצים (לא קורעים), את העגבניות חוצים, את המלפפונים קוצצים. את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לקוביות. את הטונה ואת התירס מסננים מנוזלים / שמן, את הביצים מקלפים וחותכים לשמיניות, את הזיתים מגלענים.
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים 3-4 כפות מים, לפי הסמיכות הרצויה. טועמים ואם צריך מוסיפים מעט מלח.
מארגנים את הסלט: מרפדים את הקערה בחסה, מעליה לפי הסדר: מלפפונים, עגבניות, תפוחי אדמה, טונה, תירס, זיתים וביצים קשות. מעל הכל יוצקים את הרוטב, או משאירים את הרוטב בצד לשימוש אישי של על סועד.


חזרה