שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה תפוחי אדמה / איילת בן-יוסף

זה אחד מאותם מתכונים שכמה שהוא פשוט - ככה הוא טעים. נשתמש בדיוק בשני מרכיבים (טוב, ארבעה, אם סופרים את המלח והפלפל) - את החמאה אפשר להמיר במרגרינה בטעם, אם אתם רוצים ארוחה כשרה.


חומרים (4 מנות)
5 תפוחי אדמה
50 גרם חמאה מומסת
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לפרוסות דקות ועד כמה שאפשר גם שוות.
  3. נוטלים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, מרפדים אותה בנייר אפייה (ולא חותכים את שאריות הנייר) ומשמנים אותה בחמאה.
  4. מניחים את תפוחי האדמה על התבנית בחפיפה, בכל פעם שגומרים שכבה מורחים חמאה מומסת ומתבלים במלח ופלפל. כך מניחים את כל תפוחי האדמה ובסוף מורחים את שארית החמאה. מקפלים את נייר האפייה שנשאר פנימה - כך שנוצרת מעיין חבילה.
  5. שולחים לתנור ל-3/4 שעה. בודקים - ואם צריך מפשילים את נייר האפייה ונותנים לשכבה העליונה להשחים מעט.
  6. מוציאים מהתנור והופכים את העוגה על צלחת. מסירים את הנייר, מניחים להתקרר כחמש דקות לפני שפורסים ומגישים.

חזרה