שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בראוניס קלילים / איילת בן-יוסף

זו גרסה בלי הרבה שוקולד, אבל עם הרבה דברים טובים אחרים.


חומרים (4 מנות)
100 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
כפית קפה נמס
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס קמח
100 גרם אגוזים
100 גרם צימוקים
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה והשוקולד - הכי פשוט במיקרוגל, אבל אפשר גם בשיטת הסיר הכפול - "בן מארי": קערה או סיר קטן המונחים על סיר מים רותחים.
  2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  3. מוסיפים את הסוכר ובהדרגה גם את הביצים (אחת אחרי השניה). מוסיפים את הקפה הנמס ואת הקמח, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית אפיה משומנת (30X20) ואופים כחצי שעה. מתי יודעים שהעוגה מוכנה? כלל מספר אחד הוא האף - מתי שהיא מריחה הכי טוב. אפשרות נוספת היא לנעוץ במרכזה קיסם ולראות אם הוא יוצא יבש. חשוב לשים לב ולא לייבש את העוגה הזאת יותר מדי.
  5. חותכים לקוביות ונותנים לעוגה להתקרר.

חזרה