בראוניס קלילים
/ איילת בן-יוסף
זו גרסה בלי הרבה שוקולד, אבל עם הרבה דברים טובים אחרים.
|
חומרים (4 מנות)
|
100 גרם שוקולד מריר |
150 גרם חמאה |
כפית קפה נמס |
1 כוס סוכר |
3 ביצים |
1 כוס קמח |
100 גרם אגוזים |
100 גרם צימוקים |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה והשוקולד - הכי פשוט במיקרוגל, אבל אפשר גם בשיטת הסיר הכפול - "בן מארי": קערה או סיר קטן המונחים על סיר מים רותחים.
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מוסיפים את הסוכר ובהדרגה גם את הביצים (אחת אחרי השניה). מוסיפים את הקפה הנמס ואת הקמח, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית אפיה משומנת (30X20) ואופים כחצי שעה. מתי יודעים שהעוגה מוכנה? כלל מספר אחד הוא האף - מתי שהיא מריחה הכי טוב. אפשרות נוספת היא לנעוץ במרכזה קיסם ולראות אם הוא יוצא יבש. חשוב לשים לב ולא לייבש את העוגה הזאת יותר מדי.
- חותכים לקוביות ונותנים לעוגה להתקרר.
|
חזרה |