משה בתיבה
/ איילת בן-יוסף
באנגלית קוראים למאכל הזה "חזירים בשמיכה" (pigs in s blanket) - אצלנו הוא עבר גיור כהלכתו והפך ל"משה בתיבה" - הזכור לטוב מ"ילדים מבשלים" של רות סירקיס.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילת נקניקיות |
1 חבילת בצק עלים |
חרדל ורטבים שאוהבים: קטשופ, רוטב ברביקיו וכד' |
1 ביצה לציפוי |
אופן ההכנה |
- מפשירים את הבצק ומרדדים לעלה דק, אבל לא מדי. מודדים אורך של נקניקיה ורוחב של חצי נקניקיה וחותכים את הבצק למלבנים.
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- על כל מלבן בצק מורחים את הרוטב שאוהבים (בכמות שאוהבים, אבל בלי קמצנות), מגלגלים את הנקניקיה בתוך הבצק ומניחים אותה בתוך תבנית עם נייר אפיה - כשהתפר כלפי מטה. מושחים בביצה טורפה, אפשר לזרות מעט שומשום - והופ לתנור.
- אופים כרבע שעה, עד שהבצק משחים. מגישים חם. עם כרוב כבוש ועוד קצת קטשופ / חרדל בצד.
|
חזרה |