שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

משה בתיבה / איילת בן-יוסף

באנגלית קוראים למאכל הזה "חזירים בשמיכה" (pigs in s blanket) - אצלנו הוא עבר גיור כהלכתו והפך ל"משה בתיבה" - הזכור לטוב מ"ילדים מבשלים" של רות סירקיס.


חומרים (4 מנות)
1 חבילת נקניקיות
1 חבילת בצק עלים
חרדל ורטבים שאוהבים: קטשופ, רוטב ברביקיו וכד'
1 ביצה לציפוי
אופן ההכנה
  1. מפשירים את הבצק ומרדדים לעלה דק, אבל לא מדי. מודדים אורך של נקניקיה ורוחב של חצי נקניקיה וחותכים את הבצק למלבנים.
  2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  3. על כל מלבן בצק מורחים את הרוטב שאוהבים (בכמות שאוהבים, אבל בלי קמצנות), מגלגלים את הנקניקיה בתוך הבצק ומניחים אותה בתוך תבנית עם נייר אפיה - כשהתפר כלפי מטה. מושחים בביצה טורפה, אפשר לזרות מעט שומשום - והופ לתנור.
  4. אופים כרבע שעה, עד שהבצק משחים. מגישים חם. עם כרוב כבוש ועוד קצת קטשופ / חרדל בצד.


חזרה