סלט תפוחי אדמה מעושן
/ איילת בן-יוסף
אני מתה על סלטי תפוחי אדמה, בכל פעם אני מנסה דברים חדשים - אבל אחת הקומבינציות הכי מוצלחות הן עם קבנוס, או נקניק מעושן אחר.
|
חומרים (4 מנות)
|
1.5 ק"ג תפוחי אדמה |
1 חבילה חטיפי קבנוס בטעם מעושן |
1/2 צרור בצל ירוק |
לרוטב: |
4 כפות שמן זית |
1/2 לימון סחוט |
כפית חרדל (רצוי עם גרגרים, אבל גם חרדל צהוב רגיל יהיה בסדר) |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מבשלים את תפוחי האדמה - אני עושה את זה במיקרוגל, אבל אפשר גם בדרך המסורתית (כלומר סיר עם מים), נותנים להם להתקרר, מקלפים וחותכים לקוביות. שמים בקערה
- חותכים את חטיפי הקבנום לפרוסות (כל חטיף נחתך ל 5-4 חתיכות) - מוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
- קוצצים את הבצל הירוק - הירוק והלבן ומוסיפים לקערה.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב מתבלים וטועמים - אם צריך מוסיפים עוד קצת לימון.
- יוצקים את הרוטב על הסלט שבקערה ומערבבים היטב - רצוי לתת לסלט לעמוד קצת לפני ההגשה, כדי שהטעם המעושן יעבור לכל שאר המרכיבים.
|
חזרה |