שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט תפוחי אדמה מעושן / איילת בן-יוסף

אני מתה על סלטי תפוחי אדמה, בכל פעם אני מנסה דברים חדשים - אבל אחת הקומבינציות הכי מוצלחות הן עם קבנוס, או נקניק מעושן אחר.


חומרים (4 מנות)
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
1 חבילה חטיפי קבנוס בטעם מעושן
1/2 צרור בצל ירוק
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1/2 לימון סחוט
כפית חרדל (רצוי עם גרגרים, אבל גם חרדל צהוב רגיל יהיה בסדר)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה - אני עושה את זה במיקרוגל, אבל אפשר גם בדרך המסורתית (כלומר סיר עם מים), נותנים להם להתקרר, מקלפים וחותכים לקוביות. שמים בקערה
  2. חותכים את חטיפי הקבנום לפרוסות (כל חטיף נחתך ל 5-4 חתיכות) - מוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
  3. קוצצים את הבצל הירוק - הירוק והלבן ומוסיפים לקערה.
  4. מכינים את הרוטב: טורפים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב מתבלים וטועמים - אם צריך מוסיפים עוד קצת לימון.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט שבקערה ומערבבים היטב - רצוי לתת לסלט לעמוד קצת לפני ההגשה, כדי שהטעם המעושן יעבור לכל שאר המרכיבים.


חזרה