בצק שק"ם
/ איילת בן-יוסף
בצק שק"ם הוא באמת המצאה גאונית. למרות מה שחושבים - לא קוראים לו על שם הקנטינה הצבאית, אלא על שם סך מרכיבים: שמנת, קמח ומרגרינה. אפשר לעשות איתו הכל - מאפים מתוקים ומלוחים, כיסונים, תחתית לפשטידה, עוגות ועוגיות.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 גביע שמנת חמוצה |
1 חבילת מרגרינה |
1 חבילה קמח תופח מאילו |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד, לשים היטב ומניחים במקרר לשעה. עכשיו אפשר, כאמור - להכין ממנו כמעט כל דבר.
- אפשר בהחלט להחליף את המרגרינה בחמאה, או במרגרינה בטעם חמאה. אם בחרתם בחמאה - השאירו את הבצק עוד 1/2 שעה לפחות במקרר לפני שאתם מתחילם לעבוד איתו.
הערות:
- אפשר להחליף את השמנת בשמנת-קלה, יוגורט, לבן או קרם-פרש.
- אם אתם עובדים רק עם מחצית מכמות הבצק - השאירו את השאר במקרר. הבצק הזה אוהב קור. מאותה סיבה מומלץ לא ללוש ולהתעסק איתו יותר מדי.
|
חזרה |