שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצק שק"ם / איילת בן-יוסף

בצק שק"ם הוא באמת המצאה גאונית. למרות מה שחושבים - לא קוראים לו על שם הקנטינה הצבאית, אלא על שם סך מרכיבים: שמנת, קמח ומרגרינה. אפשר לעשות איתו הכל - מאפים מתוקים ומלוחים, כיסונים, תחתית לפשטידה, עוגות ועוגיות.


חומרים (4 מנות)
1 גביע שמנת חמוצה
1 חבילת מרגרינה
1 חבילה קמח תופח מאילו
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד, לשים היטב ומניחים במקרר לשעה. עכשיו אפשר, כאמור - להכין ממנו כמעט כל דבר. 
  2. אפשר בהחלט להחליף את המרגרינה בחמאה, או במרגרינה בטעם חמאה. אם בחרתם בחמאה - השאירו את הבצק עוד 1/2 שעה לפחות במקרר לפני שאתם מתחילם לעבוד איתו.
    הערות:
  3. אפשר להחליף את השמנת בשמנת-קלה, יוגורט, לבן או קרם-פרש.
  4. אם אתם עובדים רק עם מחצית מכמות הבצק - השאירו את השאר במקרר. הבצק הזה אוהב קור. מאותה סיבה מומלץ לא ללוש ולהתעסק איתו יותר מדי.


חזרה