שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סהרוני שק"ם במלית בטטה ורוזמרין / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
חצי חבילת מרגרינה
1 בטטה גדולה (או 2 קטנות)
גבעול רוזמרין קטן קצוץ
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי גביע שמנת חמוצה
חצי חבילת קמח תופח מאליו
אופן ההכנה
  1. לבצק שק"ם: מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד, לשים היטב ומניחים במקרר לשעה.
  2. מבשלים את הבטטה (שוב, הכי פשוט במיקרו) - עד שהיא רכה. קולפים ומועכים למחית חלקה מסננים נוזלים עודפים. מוסיפים את הרוזמרין הקצוץ. מוסיפים חצי ביצה טרופה, (בחצי השני נשתמש למשיחת המאפים) מלח ופלפל.
  3. מרדדים את הבצק לעלה דק (אבל לא מדי) וקורצים ממנו עיגולים. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים (כך שמתקבל כיסון בצורת חצי עיגול) ומהדקים היטב.
  4. מניחים את כל הכיסונים בתבנית ומושחים בחצי הביצה שנותרה.
  5. אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) כ-20 דקות - עד שהמאפים מזהיבים. אפשר להגיש עם יוגורט צונן (רצוי לא מאוד דיאטטי).
חזרה