עוף עם ברוקולי וקשיו
/ איילת בן-יוסף
מנה קלילה וחיננית של סוף-החורף ותחילת האביב - שימו לב, הברוקולי בעונה זו ירוק, רענן וזול מתמיד.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות |
500 גרם ברוקולי (תפרחת אחת גדולה או שתיים קטנים) |
3 שיני שום פרוסות |
1 כוס מים |
3 כפיות קורנפלור |
2 כפיות דבש / סירופ מייפל |
חופן אגוזי קשיו קלויים לא מלוחים (קולים את הקשיו על מחבת יבשה עד שהם משחימים) |
אופן ההכנה |
- מאדים את הברוקולי (הכי פשוט במיקרוגל) - עד שהוא רך, אבל לא סמרטוטי. חותכים לתפרחות בינוניות.
- מחממים שמן בווק או במחבת גדולה ומטגנים את קוביות חזה העוף עד שהוא זהוב, מסירים את העוף מהמחבת.
- באותו שמן מטגנים את שיני השום והברוקולי המאודה - דקה או שתיים (זהירות - שהשום לא ישרף!).
- ממיסים בכוס המים את הקורנפלור והדבש - ויוצקים למחבת, מבשלים כמה דקות - עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את קוביות העוף ומחממים הכל ביחד. מוסיפים את הקשיו הקלוי ומגישים מייד. אפשר להגיש את העוף על מצע של אורז לבן פשוט.
|
חזרה |