שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף עם ברוקולי וקשיו / איילת בן-יוסף

מנה קלילה וחיננית של סוף-החורף ותחילת האביב - שימו לב, הברוקולי בעונה זו ירוק, רענן וזול מתמיד.


חומרים (4 מנות)
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
500 גרם ברוקולי (תפרחת אחת גדולה או שתיים קטנים)
3 שיני שום פרוסות
1 כוס מים
3 כפיות קורנפלור
2 כפיות דבש / סירופ מייפל
חופן אגוזי קשיו קלויים לא מלוחים (קולים את הקשיו על מחבת יבשה עד שהם משחימים)
אופן ההכנה
  1. מאדים את הברוקולי (הכי פשוט במיקרוגל) - עד שהוא רך, אבל לא סמרטוטי. חותכים לתפרחות בינוניות.
  2. מחממים שמן בווק או במחבת גדולה ומטגנים את קוביות חזה העוף עד שהוא זהוב, מסירים את העוף מהמחבת.
  3. באותו שמן מטגנים את שיני השום והברוקולי המאודה - דקה או שתיים (זהירות - שהשום לא ישרף!).
  4. ממיסים בכוס המים את הקורנפלור והדבש - ויוצקים למחבת, מבשלים כמה דקות - עד שהרוטב מסמיך.
  5. מוסיפים את קוביות העוף ומחממים הכל ביחד. מוסיפים את הקשיו הקלוי ומגישים מייד. אפשר להגיש את העוף על מצע של אורז לבן פשוט.




חזרה