שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קנלוני כרישה ופטריות / איילת בן-יוסף

אני אוהבת את המילוי הזה – הכרישה המאודה ממש מתוקה והיא הולכת מצויין עם הפטריות. בכלל, זה מילוי ששוה לאמץ למאפים, בורקס ועוד.


חומרים (4 מנות)
2 כרישות בינוניות
250 גרם פטריות
1 חבילת קנלוני מוכן למילוי
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כוסות חלב
2 כפות חמאה (25 גרם)
1 כף שמן זית
2 כפות קמח רגיל
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה
  1. מכינים את המילוי: שוטפים היטב את הכרישה ופורסים את החלק הלבן (את הירוק זורקים). מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומטגנים-מאדים את הכרישה. בנתיים מנקים וקוצצים את הפטריות. כשהכרישה רכה מוסיפים אליה את הפטריות ומטגנים ביחד כ-5 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מורידים מהאש ומוסיפים חופן גבינה צהובה. מערבבים ומניחים להתקרר.
  3. מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את כף החמאה הנותרת ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ומוודאים שכל החמאה נספגה.
  4. יוצקים בהדרגתיות, תוך כדי ערבוב את החלב – מערבבים כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
  5. ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתחיל להסמיך, מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  7. מרכיבים את המנה: יוצקים מעט רוטב בשמל על תחתיתה של תבנית חסינת-אש. ממלאים את הקנלוני המוכנים בתערובת הכרישה-פטריות (אין צורך לבשל אותם קודם) ומסדרים אותם בתבנית בצפיפות המירבית.
  8. יוצקים את הרוטב – כך שיכסה את כל הקנלוני, מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה.
  9. אופים כחצי שעה – עד שהרוטב מתחיל להשחים

חזרה