קישואים ממולאים
/ איילת בן-יוסף
הקישוא הכדורי הוא באמת פטנט חמוד - למרות הצורה הנפוחה, הטעם כמעט זהה לשל אחיו האתלטי.
|
חומרים (4 מנות)
|
4 קישואים עגולים |
250 גרם בשר הודו טחון |
8-10 משמשים יבשים קצוצים |
1/2 בצל קצוץ |
1/2 כפית קינמון |
מלח ופלפל שחור טחון |
לרוטב: |
2 בצלים יבשים |
1 קופסה קטנה רסק עגבניות |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הקישואים ומניחים אותם בסיר עם מים - מבשלים כ-10 דקות עד שהם מתרככים - אבל לא רכים מדי.
- בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ וכשהו מזהיב מוסיפים לו את הבשר. מטגנים ומפוררים את הבשר עד שהוא מאבד את הצבע הוורוד שלו. מתבלים ומוסיפים את המשמשים.
- מניחים למלית להתקרר מעט ובנתיים מכינים את הרוטב: פורסים את הבצלים לטבעות ומטגנים טיגון ממושך על אש קטנה. מערבבים את הרסק עם כמות זהה של מים ומתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר.
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוהה (180-200 מעלות צלזיוס, תלוי בתנור).
- נוטלים את הקישואים, עורפים להם את הקצה (ושומרים בצד) ובעזרת כפית מרוקנים אותם מתוכן. נזהרים לא לרוקן יותר מדי - שהדפנות לא יקרעו.
- ממלאים כל קישוא במלית וסוגרים עם הקצה הערוף.
- על תחתית של תבנית חסינת אש מפזרים את הבצלים המטוגנים, יוצקים מעל את הרוטב ועליו מניחים את הקישואים. שולחים את הקישואים לתנור לחצי שעה של שיזוף אינטנסיבי.
|
חזרה |