שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קישואים ממולאים / איילת בן-יוסף

הקישוא הכדורי הוא באמת פטנט חמוד - למרות הצורה הנפוחה, הטעם כמעט זהה לשל אחיו האתלטי.


חומרים (4 מנות)
4 קישואים עגולים
250 גרם בשר הודו טחון
8-10 משמשים יבשים קצוצים
1/2 בצל קצוץ
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב:
2 בצלים יבשים
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הקישואים ומניחים אותם בסיר עם מים - מבשלים כ-10 דקות עד שהם מתרככים - אבל לא רכים מדי.
  2. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ וכשהו מזהיב מוסיפים לו את הבשר. מטגנים ומפוררים את הבשר עד שהוא מאבד את הצבע הוורוד שלו. מתבלים ומוסיפים את המשמשים.
  3. מניחים למלית להתקרר מעט ובנתיים מכינים את הרוטב: פורסים את הבצלים לטבעות ומטגנים טיגון ממושך על אש קטנה. מערבבים את הרסק עם כמות זהה של מים ומתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר.
  4. מחממים תנור לחום בינוני-גבוהה (180-200 מעלות צלזיוס, תלוי בתנור).
  5. נוטלים את הקישואים, עורפים להם את הקצה (ושומרים בצד) ובעזרת כפית מרוקנים אותם מתוכן. נזהרים לא לרוקן יותר מדי - שהדפנות לא יקרעו.
  6. ממלאים כל קישוא במלית וסוגרים עם הקצה הערוף.
  7. על תחתית של תבנית חסינת אש מפזרים את הבצלים המטוגנים, יוצקים מעל את הרוטב ועליו מניחים את הקישואים. שולחים את הקישואים לתנור לחצי שעה של שיזוף אינטנסיבי.


חזרה