שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוזני המן זריזות / איילת בן-יוסף

גרסה אישית שלי לאזני המן: הבצק - קלי קלות, המילוי - ריבה ואגוזים.


חומרים (4 מנות)
לבצק:
1 חבילה קטנה קמח תופח מאליו
100 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסה הכשרה)
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
למלית:
1/2 כוס ריבה בטעם משמש,אפשר כל טעם אחר שאוהבים
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה

 

  1. לשים ביחד את כל מרכיבים הבצק - עד שמתקבל בצק אחיד ונעים. אם הוא יבש מדי - מוסיפים מעט מים או מיץ תפוזים.
  2. מערבבים ביחד את מרכיבי המלית
  3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  4. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית ומקפלים את העיגול לצורת אוזן-המן.
  5. ממלאים תבנית ושולחים אותה לרבע-שעה לתנור. כשמוציאים אפשר לזרות מעל אבקת סוכר.

    עוד מליות אופציונליות:

    חמאת בוטנים וריבה: שמים 1/2 כפית חמאת בוטנים ו-1/2 כפית ריבת תות.

    שוקולד-בוטנים: 1/2 כפית שוקולד למריחה, 1/2 כפית חמאת בוטנים ומעט בוטנים קלויים.


חזרה