שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

הצ'ילי של מוטי / איילת בן-יוסף

צ`ילי קון-קרנה עם שני פטנטים: שעועית מקופסה ותבלינים - מכל מה שיש במקרר.


חומרים (4 מנות)
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול
1 פלפל אדום קצוץ דק (ללא זרעים)
1 פלפל ירוק קצוץ דק
1 פלפלון חריף צ'ילי קצוץ דק (ללא זרעים)
2 שיני שום קצוצות
1 קופסת שימורים שעועית אפויה ברוטב עגבניות
2 כפות רוטב ברביקיו או קטשופ חריף
2 כפות רוטב וורסטרשייר
מלח ופלפל שחור (אפשר להמיר חלק מהמלח ברוטב סויה)
אופן ההכנה

 

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן, כשהוא הופך לשקוף מוסיפים את הבשר ומטגנים ביחד, תוך כדי פירור הבשר, עד שנוצרים פירורים שחומים.
  2. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים ביחד עוד כמה דקות. מוסיפים את השעועית והרטבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל לבעבע לפחות 1/2 שעה. מערבבים מדי פעם.
  4. עכשיו מגיע החלק הכיפי: טועמים ומתקנים את התיבול - עוד מלח או רוטב סויה, עוד ווסטרשייר או עוד חריפות (טבסקו, אבקת צ'ילי). לגימור מעושן - אפשר להוסיף כמה טיפות של תמצית עישון ("היקורי") או לחלופין להשאיר את הסיר ללא השגחה דקה או שתים יותר מדי. מגישים על אורז לבן או על פתיתים. וזה טעים יותר אחרי יום במקרר.



חזרה