קלאפוטי
/ איילת בן-יוסף
מאפה דובדבנים צרפתי קלאסי, במקור עם דובדבנים אמיתיים (שלנו מצנצנת). אפשר לחליף את הדובדבנים בשזיפים, נקטרינות, ענבים - בעצם כמעט כל פרי שתרצו.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 צנצנת "לפתן דובדבנים" בלי גרעינים |
3 ביצים |
1 כוס חלב |
1 כפית תמצית וניל |
1/3 כוס סוכר |
2/3 כוס קמח |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- מסננים את הדובדבנים מהמיץ ושומרים בצד 1/3 כוס.
- בקערה מערבבים את כל המרכיבים (כולל מיץ הדובדבנים) לעיסה דביקה.
- משמנים תבניות אישיות או תבנית 24 בחמאה ומפזרים על התחתית את הדובדבנים. יוצקים מעל את עיסת הבצק ואופים כמעט שעה - עד שהמאפה מקבל צבע זהוב.
|
חזרה |