שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלאפוטי / איילת בן-יוסף

מאפה דובדבנים צרפתי קלאסי, במקור עם דובדבנים אמיתיים (שלנו מצנצנת). אפשר לחליף את הדובדבנים בשזיפים, נקטרינות, ענבים - בעצם כמעט כל פרי שתרצו.


חומרים (4 מנות)
1 צנצנת "לפתן דובדבנים" בלי גרעינים
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. מסננים את הדובדבנים מהמיץ ושומרים בצד 1/3 כוס.
  3. בקערה מערבבים את כל המרכיבים (כולל מיץ הדובדבנים) לעיסה דביקה.
  4. משמנים תבניות אישיות או תבנית 24 בחמאה ומפזרים על התחתית את הדובדבנים. יוצקים מעל את עיסת הבצק ואופים כמעט שעה - עד שהמאפה מקבל צבע זהוב.


חזרה