שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ממתק טופי, שוקולד ובוטנים / איילת בן-יוסף

אפשר להכין את הממתק הזה בדרגות שונות של שבירת-שיניים. לטופי רך יותר, מוסיפים מעט שמנת מתוקה (כרבע קרטון).


חומרים (4 מנות)
1.5 כוסות סוכר
100 גרם חמאה
100 גרם בוטנים גרוסים
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה

 

  1. קולים את הבוטנים במחבת יבשה, רק עד שהם מקבלים קצת צבע.
  2. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.
  3. בסיר קטן ממיסים את הסוכר - על להבה קטנה, עד שהוא הופך לקרמל. ברגע שכל הסוכר נמס מוסיפים (בזהירות!) את החמאה. מורידים מהאש ובוחשים את החמאה עד שהיא מתמזגת עם הקרמל.
  4. מוסיפים 1/2 מכמות מהבוטנים הקלויים, מערבבים היטב ויוצקים את כל הכבודה על נייר האפיה. מניחים לקרמל להתקשות ולהתקרר לחלוטין (כ-1/2 שעה).
  5. אחרי 1/2 שעה הופכים את קרש הקרמל, ממיסים את השוקולד (הכי נוח במיקרוגל) ועל הצד החלק של הקרמל יוצקים את השוקולד המומס. מפזרים מעליו את שארית הבוטנים. ושולחים למקרר לשעה לפחות.
  6. מוציאים מהמקרר ובעזרת סכין חדה או פטיש – שוברים / חותכים את הטופי לפיסות אכילות. מכרסמים ואת השאריות שומרים במקרר.


חזרה