ממתק טופי, שוקולד ובוטנים
/ איילת בן-יוסף
אפשר להכין את הממתק הזה בדרגות שונות של שבירת-שיניים. לטופי רך יותר, מוסיפים מעט שמנת מתוקה (כרבע קרטון).
|
חומרים (4 מנות)
|
1.5 כוסות סוכר |
100 גרם חמאה |
100 גרם בוטנים גרוסים |
100 גרם שוקולד מריר |
אופן ההכנה |
- קולים את הבוטנים במחבת יבשה, רק עד שהם מקבלים קצת צבע.
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.
- בסיר קטן ממיסים את הסוכר - על להבה קטנה, עד שהוא הופך לקרמל. ברגע שכל הסוכר נמס מוסיפים (בזהירות!) את החמאה. מורידים מהאש ובוחשים את החמאה עד שהיא מתמזגת עם הקרמל.
- מוסיפים 1/2 מכמות מהבוטנים הקלויים, מערבבים היטב ויוצקים את כל הכבודה על נייר האפיה. מניחים לקרמל להתקשות ולהתקרר לחלוטין (כ-1/2 שעה).
- אחרי 1/2 שעה הופכים את קרש הקרמל, ממיסים את השוקולד (הכי נוח במיקרוגל) ועל הצד החלק של הקרמל יוצקים את השוקולד המומס. מפזרים מעליו את שארית הבוטנים. ושולחים למקרר לשעה לפחות.
- מוציאים מהמקרר ובעזרת סכין חדה או פטיש – שוברים / חותכים את הטופי לפיסות אכילות. מכרסמים ואת השאריות שומרים במקרר.
|
חזרה |