סלט ירוק-אדום-לבן
/ איילת בן-יוסף
סלט כיפי שכולל כמה מרכיבים עם אופציה להחלפה.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילת עלי בייבי לסלט |
1 פלפל אדום גדול, או 9-8 עגבניות מיובשות (אם יש בבית) |
100 גרם גבינה בולגרית או מלוחה (או כל גבינה קשה לבנה שאתם אוהבים) |
חופן זיתים |
מלח |
מעט שמן זית לתיבול |
אופן ההכנה |
- את הפלפל קולים כמה דקות בתנור (על "גריל" בטמפרטורה הכי גבוהה). קולפים אותו ומניחים בצד לכמה דקות. אם בחרתם להשתמש בעגבניות מיובשות - קוצצים אותן לפיסות בינוניות. את הגבינה חותכים לקוביות ואת הזיתים מגלענים וחותכים לטבעות.
- מרפדים קערה בעלי הסלט, קוצצים את הפלפל הקלוי לפיסות בינוניות ושומרים את הנוזלים שהתנקזו ממנו בזמן הקירור. מפזרים את פיסות הפלפל על החסה, מפזרים מעל את הגבינה והזיתים.
- מכינים רוטב: מערבבים את מיצי הפלפל עם כף-שתיים של שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. אם השתמשתם בעגבניות מיובשות - אפשר לוותר על רוטב ופשוט לזלף שתי כפות שמן על הסלט. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.
|
חזרה |