שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ירוק-אדום-לבן / איילת בן-יוסף

סלט כיפי שכולל כמה מרכיבים עם אופציה להחלפה.


חומרים (4 מנות)
1 חבילת עלי בייבי לסלט
1 פלפל אדום גדול, או 9-8 עגבניות מיובשות (אם יש בבית)
100 גרם גבינה בולגרית או מלוחה (או כל גבינה קשה לבנה שאתם אוהבים)
חופן זיתים
מלח
מעט שמן זית לתיבול
אופן ההכנה

 

  1. את הפלפל קולים כמה דקות בתנור (על "גריל" בטמפרטורה הכי גבוהה). קולפים אותו ומניחים בצד לכמה דקות. אם בחרתם להשתמש בעגבניות מיובשות - קוצצים אותן לפיסות בינוניות. את הגבינה חותכים לקוביות ואת הזיתים מגלענים וחותכים לטבעות.
  2. מרפדים קערה בעלי הסלט, קוצצים את הפלפל הקלוי לפיסות בינוניות ושומרים את הנוזלים שהתנקזו ממנו בזמן הקירור. מפזרים את פיסות הפלפל על החסה, מפזרים מעל את הגבינה והזיתים.
  3. מכינים רוטב: מערבבים את מיצי הפלפל עם כף-שתיים של שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. אם השתמשתם בעגבניות מיובשות - אפשר לוותר על רוטב ופשוט לזלף שתי כפות שמן על הסלט. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.


חזרה