שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בומבה קניידל / איילת בן-יוסף

ניקח את הקניידל המוכר והטוב ונמלא אותו בבשר. אפשר לאכול בתוך המרק ואפשר כמנה שעומדת בפני עצמה, עם קצת חזרת ליד.


חומרים (4 מנות)
1 כוס קמח מצה
2 ביצים
1.25 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן
מלח ופלפל
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
1 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה ואפשר לוותר בכלל)
אופן ההכנה

 

  1. מכינים את הבצק לקניידלעך: בקערה, מערבבים קמח מצה, שמן ומים רותחים. ממתינים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצים, מערבבים היטב, מתבלים ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות.
  2. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל טיגון ארוך על אש קטנה עד שהוא מזהיב, מצננים מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר השום והפטרוזיליה ומתבלים.
  3. מכינים סיר עם מים רותחים. אם נשאר מרק עוף, או מרק ירקות, אם לא אפשר לבשל במים רגילים ואם אתם ממש חייבים - תוסיפו כף אבקת מרק.
  4. מרכיבים את הקובבות: מכינים מהבשר קציצות עגולות בינוניות. בידיים לחות נוטלים כמות זהה מתערובת הקניידל, יוצרים עיגול ומשטחים אותו בעזרת האצבעות, מניחים את הקציצה וסוגרים עליה עם הבצק (כמו שמכינים קובה). בודקים שאין חורים וכל הקציצה נבלעה היטב בבצק והופ - זורקים למים.
  5. להבדיל מבישול רגיל של קניידלעך, בגלל הבשר החי צריך לבשל את הכופתאה הזאת זמן ממושך - כחצי שעה. אם תכינו כופתאות קטנות יותר זמן הבישול יקטן. אחרי כחצי שעה - מוציאים מהמים, מסננים היטב ומגישים חם.


חזרה