לביבות תפו"א על רוטב עגבניות גס
/ איילת בן-יוסף
פסח הוא חג תפוחי האדמה - במקום פסטה, מאפים וקטניות - אנחנו מתמלאים בהמון-המון תפוחי אדמה.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג תפוחי אדמה |
1 בצל גדול קצוץ |
3 כפות שמן |
כפית אורגנו יבש |
לרוטב: |
2 כפות שמן זית |
500 גרם עגבניות |
שן שום כתושה |
קופסת רסק עגבניות |
ענפון טימין |
מלח ופלפל |
קמצוץ סוכר |
אופן ההכנה |
- מתחילים בהכנת פירה - מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, בנתיים מטגנים את הבצל בשמן - טיגון איטי על אש קטנה, עד שהוא רך וזהוב.
- כשהתפוחים מוכנים מועכים אותם, מוסיפים מחצית מהבצל (כולל השמן), טועמים, מתבלים באורגנו מלח ופלפל ומניחים בצד להתקרר. חשוב מאוד לוודא שלא נשארו נוזלים מהבישול בפירה, התפוחים חייבים להיות יבשים לחלוטין.
- מכינים את הרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים למשך כמה דקות וקולפים אותן. חותכים לקוביות גדולות.
- מחממים שמן-זית בסיר קטן ומוסיפים את העגבניות. מטגנים את העגבניות כ-10 דקות, מוסיפים את המחצית השניה של הבצל המטוגן ואת רסק העגבניות ומבשלים על אש קטנה, מוסיפים את הטימין ושאר התבלינים. וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות, מדי פעם מערבבים. הרוטב צריך להשאר במרקם גס של קוביות העגבניות ולא להיות דייסה.
- בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הלביבות: מחממים שמן במחבת גדולה, יוצרים מהפירה המצונן לביבות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן שחומות. מגישים את הלביבות על שלולית רוטב.
|
חזרה |