לביבות כרישה וגבינה
/ איילת בן-יוסף
מכירים את הפטנט שנקרא "כרישה עם נגיעות גבינה"? - זה כמעט אותו דבר, רק פחות תעשייתי ויותר טעים.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 כרישה ענקית או 2 קטנות |
150 גרם גבינה מלוחה עדינה (למשל גבינת "חמד") |
2 כפות קמח מצה +1/2 כוס לציפוי |
1 ביצה |
אופן ההכנה |
- חותכים את הכרישה לטבעות וחולטים במים רותחים במשך 10 דקות, מוציאים מהמים, מסננים היטב ומצננים.
- מגררים את הגבינה המלוחה ומוסיפים לכרישה, מוסיפים ביצה וקמח מצה, מתבלים.
- מחממים שמן לטיגון, מכינים בצד צלוחית עם קמח-מצה. יוצרים לביבות, טובלים אותן בקמח משני הצדדים ושולחים למחבת.
- מטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
|
חזרה |