שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות כרישה וגבינה / איילת בן-יוסף

מכירים את הפטנט שנקרא "כרישה עם נגיעות גבינה"? - זה כמעט אותו דבר, רק פחות תעשייתי ויותר טעים.


חומרים (4 מנות)
1 כרישה ענקית או 2 קטנות
150 גרם גבינה מלוחה עדינה (למשל גבינת "חמד")
2 כפות קמח מצה +1/2 כוס לציפוי
1 ביצה
אופן ההכנה
  1. חותכים את הכרישה לטבעות וחולטים במים רותחים במשך 10 דקות, מוציאים מהמים, מסננים היטב ומצננים.
  2. מגררים את הגבינה המלוחה ומוסיפים לכרישה, מוסיפים ביצה וקמח מצה, מתבלים.
  3. מחממים שמן לטיגון, מכינים בצד צלוחית עם קמח-מצה. יוצרים לביבות, טובלים אותן בקמח משני הצדדים ושולחים למחבת.
  4. מטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.


חזרה