|
|
|
|
ניוקי בטטה ותפוחי אדמה על מצע תרד
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם בטטה - בערך אחת גדולה |
500 גרם תפוחי אדמה (2 בינוניים) |
1 ביצה |
1/3 כוס קמח מצה |
מלח |
פלפל ומעט אגוז מוסקט |
1 שקית עלי תרד (300 גרם) |
2 שיני שום פרוסות |
1 בצל אדום גדול חתוך לטבעות |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה (הכי נוח במיקרוגל), מצננים מעט, מקלפים ומייבשים בכל נוזל עודף.
- מועכים את הבטטה והתפוחים לפירה אחיד, מוסיפים את הביצה והקמח ומתבלים. לשים (כן, בידיים) והמרקם צריך להיות רך, נעים ולא דביק. אם הוא דביק - מוסיפים עוד קצת קמח.
- יוצרים מהבצק "נקניקים" בעובי של אצבע וחותכים אותם לחתיכות - בערך בגודל של פרקי האצבעות.
- מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר גדול וזורקים פנימה את הניוקי (רצוי בכמה נגלות). כשהם צפים נותנים להם עוד חצי דקה ומוציאים מהמים.
- מכינים את המצע: במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן זית. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום לטיגון קצר ומייד אחריו את התרד.
- נותנים לתרד להתבשל עד שהוא "נובל", מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. חשוב שלא לבשל את התרד יותר מדי.
- מסדרים את המנה: על כל צלחת מניחים מצע של תרד ובצל ומעליו שמים את הניוקי. אפשר לפזר על הכל מעט גבינת פרמזן.
| חזרה | | |