עוגת גבינה ופסיפלורה קרה
/ איילת בן-יוסף
איך בוחרים פסיפלורות: להבדיל מפירות אחרים כאן צריך לבחור בפסיפלורות שנראות הכי פחות טוב - מקומטות, כהות וקטנות. אל תתפתו לבחור בפירת ה"יפים" - הם חמוצים וחסרי מיץ.
|
חומרים (6 מנות)
|
200 גרם עוגיות פתי-בר כשרות לפסח |
100 גרם חמאה מומסת |
1 שקית פודינג וניל אינסטנט |
1 כוס חלב |
1 מיכל שמנת מתוקה |
1 גביע גבינה לבנה 9% |
כ-6 פסיפלורות בשלות |
תבנית בקוטר 22 ס"מ או תבניות אישיות |
אופן ההכנה |
- מפוררים היטב את העוגיות ויוצקים עליהן את החמאה המומסת. מערבבים היטב. מרפדים את התבנית בתערובת העוגיות ומניחים במקרר.
- בקערה מקציפים שמנת, חלב ואינסטנט-פודינג לקרם יציב. מוסיפים את הגבינה ומקציפים ביחד עוד דקה-שתיים. טועמים, אם צריך מוסיפים כף סוכר.
- יוצקים את הקרם על בסיס העוגיות ושולחים למקרר לשעתיים לפחות.
- לפני ההגשה פותחים את הפסיפלורות לתוך כלי, מערבבים וטועמים - אם צריך מוסיפים מעט סוכר. יוצקים את הפסיפלורות (עם הגרעינים!) עם העוגה. פורסים וזוללים.
|
חזרה |