שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה ופסיפלורה קרה / איילת בן-יוסף

איך בוחרים פסיפלורות: להבדיל מפירות אחרים כאן צריך לבחור בפסיפלורות שנראות הכי פחות טוב - מקומטות, כהות וקטנות. אל תתפתו לבחור בפירת ה"יפים" - הם חמוצים וחסרי מיץ.


חומרים (6 מנות)
200 גרם עוגיות פתי-בר כשרות לפסח
100 גרם חמאה מומסת
1 שקית פודינג וניל אינסטנט
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע גבינה לבנה 9%
כ-6 פסיפלורות בשלות
תבנית בקוטר 22 ס"מ או תבניות אישיות
אופן ההכנה
  1. מפוררים היטב את העוגיות ויוצקים עליהן את החמאה המומסת. מערבבים היטב. מרפדים את התבנית בתערובת העוגיות ומניחים במקרר.
  2. בקערה מקציפים שמנת, חלב ואינסטנט-פודינג לקרם יציב. מוסיפים את הגבינה ומקציפים ביחד עוד דקה-שתיים. טועמים, אם צריך מוסיפים כף סוכר.
  3. יוצקים את הקרם על בסיס העוגיות ושולחים למקרר לשעתיים לפחות.
  4. לפני ההגשה פותחים את הפסיפלורות לתוך כלי, מערבבים וטועמים - אם צריך מוסיפים מעט סוכר. יוצקים את הפסיפלורות (עם הגרעינים!) עם העוגה. פורסים וזוללים.

חזרה