שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז מטוגן / איילת בן-יוסף

מנה קלילה שילדים נורא אוהבים. כאן התירס מתחבא בתוך האורז.


חומרים (4 מנות)
1 כוס אורז
1 ביצה
1 גזר
1 קופסת שימורים קטנה גרגרי תירס
1 פלפל ירוק או אדום
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. ראשית מבשלים את האורז ב-2 כוסות מים (או לפי ההוראות שעל השקית) ודואגים לצנן אותו היטב.
  2. קוצצים את הגזר והפלפל לקוביות קטנות, מסננים את מי-התירס וטורפים את הביצה.
  3. מחממים שמן בווק (2-3 כפות) ומטגנים-מערבבים את כל הירקות במשך דקה-שתיים. מוציאים את הירקות מהווק ומכניסים פנימה את האורז המבושל (והקר!), מטגנים-מערבבים אותו כמה דקות עד שהוא מתחיל להשחים (זהירות, לא לשרוף אותו!), מוסיפים את הירקות המטוגנים ומערבבים.
  4. עושים במרכז ערמת האורז בור ויוצקים פנימה את הביצה הטרופה, מערבבים את הביצה עם האורז על קרקעית הווק - עד שהיא הופכת לחביתה קרושה, מוסיפים את הסויה ומערבבים את כל האורז היטב. מגישים מיד.
חזרה