אורז מטוגן
/ איילת בן-יוסף
מנה קלילה שילדים נורא אוהבים. כאן התירס מתחבא בתוך האורז.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 כוס אורז |
1 ביצה |
1 גזר |
1 קופסת שימורים קטנה גרגרי תירס |
1 פלפל ירוק או אדום |
2 בצלים ירוקים קצוצים |
2 כפות רוטב סויה |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- ראשית מבשלים את האורז ב-2 כוסות מים (או לפי ההוראות שעל השקית) ודואגים לצנן אותו היטב.
- קוצצים את הגזר והפלפל לקוביות קטנות, מסננים את מי-התירס וטורפים את הביצה.
- מחממים שמן בווק (2-3 כפות) ומטגנים-מערבבים את כל הירקות במשך דקה-שתיים. מוציאים את הירקות מהווק ומכניסים פנימה את האורז המבושל (והקר!), מטגנים-מערבבים אותו כמה דקות עד שהוא מתחיל להשחים (זהירות, לא לשרוף אותו!), מוסיפים את הירקות המטוגנים ומערבבים.
- עושים במרכז ערמת האורז בור ויוצקים פנימה את הביצה הטרופה, מערבבים את הביצה עם האורז על קרקעית הווק - עד שהיא הופכת לחביתה קרושה, מוסיפים את הסויה ומערבבים את כל האורז היטב. מגישים מיד.
|
חזרה |