שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חביתיות תירס / איילת בן-יוסף

מוצלחות כמנה לבראנץ או ארוחת בוקר - במקום הפנקייקס הרגילים.


חומרים (4 מנות)
2 ביצים
3/4 כוס חלב
1 כוס קמח תירס
1/2 כוס קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1 קופסה שימורי גרעיני תירס - מסוננים
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (רצוי צ'דר, אבל אפשר כל סוג אחר)
2 כפות חמאה מומסת
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה טורפים את הביצים ומוסיפים חלב, את שני סוגי הקמח, מלח ואבקת אפיה - מערבבים היטב לבלילה חלקה. מוסיפים את גרעיני התירס, גבינה וחמאה ומערבבים.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן (או חמאה), יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שמזהיב.

    מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.


חזרה