חביתיות תירס
/ איילת בן-יוסף
מוצלחות כמנה לבראנץ או ארוחת בוקר - במקום הפנקייקס הרגילים.
|
חומרים (4 מנות)
|
2 ביצים |
3/4 כוס חלב |
1 כוס קמח תירס |
1/2 כוס קמח רגיל |
2 כפיות אבקת אפיה |
1 קופסה שימורי גרעיני תירס - מסוננים |
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (רצוי צ'דר, אבל אפשר כל סוג אחר) |
2 כפות חמאה מומסת |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- בקערה גדולה טורפים את הביצים ומוסיפים חלב, את שני סוגי הקמח, מלח ואבקת אפיה - מערבבים היטב לבלילה חלקה. מוסיפים את גרעיני התירס, גבינה וחמאה ומערבבים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן (או חמאה), יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שמזהיב.
מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.
|
חזרה |