טונה קסרול
/ איילת בן-יוסף
שתי גרסאות למאפה האמריקני-להפליא הזה. אחת קצת יותר מושקעת (עם רוטב בשמל) והשניה מהירה יותר (עם רוטב פטרית מוכן).
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 חבילת פסטה - פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן |
1 קופסה טונה מסוננת |
1 כוס גבינה צהובה מגוררת |
לרוטב בשמל: |
1 כף גדושה חמאה |
2 כפות קמח |
2 כוסות חלב |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח מערבבים עד שהקמח סופג את כל החמאה. בהדרגה מוסיפים את החלב ומערבבים היטב - שלא יהיו גושים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה - תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט.
- בקערה גדולה מפוררים היטב את הטונה ומערבבים את הפסטה המבושלת, חצי מכמות הגבינה ורוטב הבשמל. טועמים ומתקנים תיבול.
- משמנים תבנית חסינת אש, יוצקים את התערובת ומפזרים למעלה את המחצית השניה של הגבינה - אופים כרבע שעה, עד שהמאפה מזהיב.
אופציה ב'
במקום להכין רוטב בשמל נשתמש בשמנת מתוקה לבישול ובשקית של רוטב פטריות לפסטה - בסיר קטן מבשלים את שקית הרוטב עם השמנת (במקום מים, בהוראות שעל השקית) – עד שהרוטב מסמיך. משם ממשיכים כרגיל.
|
חזרה |