שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פיצה עם חצילים וגבינה מלוחה / איילת בן-יוסף

המתכון הזה מספיק ל-6-4 פיצות אישיות או שתיים קבוצתיות.


חומרים (6 מנות)
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
לציפוי:
1 חציל גדול
2 בצלים אדומים
200 גרם גבינה בולגרית / מלוחה / צפתית - אפשר גם תערובת של כמה גבינות
2 כפות שומשום
אופן ההכנה
  1. לשים ביחד את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונעים לעבודה - אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים או עוד טיפה קמח. מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפיחה - עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. בינתיים מכינים את התוספות - קוצצים את הבצל וחותכים את החציל לקוביות קטנות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל והחציל (ביחד), עד שהם רכים ושחומים. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
  3. כשהבצק תפוח, חובטים בו מעט, מחלקים למנות ומסדרים על תבנית, מניחים בצד לחצי שעה של תפיחה. אחרי התפיחה השניה - מסדרים את התוספות על הבצק - חשוב שהחצילים לא יהיו חמים (אחרת הם יקרעו את הבצק). מעל החצילים והבצל מפזרים את הגבינה ומעל הכל את השומשום.

    אופציות נוספות לתוספות:

    - רוטב הפלפלים (קישור למתכון מצד ימין) הוא מצויין בתור ממרח בסיס לכל פיצה (במקום רוטב עגבניות), גם ממרח זיתים (טפנד) יעשה עבודה מצויינת.

    - כמעט כל הגבינות הקשות שיש לכם במקרר יכולות לעלות על הפיצה - תוסיפו עגבניה, זיתים, פטריות ותקבלו פיצת-בוטיק.

    - עוד שילובים מדליקים: גבינות מעושנות ונקניקים או טונה, גבינה כחולה (רוקפור וסוגיה) עם תפוחים או אגסים ופטריות טריות.

חזרה