פיצה עם חצילים וגבינה מלוחה
/ איילת בן-יוסף
המתכון הזה מספיק ל-6-4 פיצות אישיות או שתיים קבוצתיות.
|
חומרים (6 מנות)
|
3 כוסות קמח |
1 כף שמרים יבשים |
1 כף סוכר |
1 כפית מלח |
1 כוס מים פושרים |
2 כפות שמן זית |
לציפוי: |
1 חציל גדול |
2 בצלים אדומים |
200 גרם גבינה בולגרית / מלוחה / צפתית - אפשר גם תערובת של כמה גבינות |
2 כפות שומשום |
אופן ההכנה |
- לשים ביחד את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונעים לעבודה - אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים או עוד טיפה קמח. מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפיחה - עד שהוא מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את התוספות - קוצצים את הבצל וחותכים את החציל לקוביות קטנות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל והחציל (ביחד), עד שהם רכים ושחומים. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
- כשהבצק תפוח, חובטים בו מעט, מחלקים למנות ומסדרים על תבנית, מניחים בצד לחצי שעה של תפיחה. אחרי התפיחה השניה - מסדרים את התוספות על הבצק - חשוב שהחצילים לא יהיו חמים (אחרת הם יקרעו את הבצק). מעל החצילים והבצל מפזרים את הגבינה ומעל הכל את השומשום.
אופציות נוספות לתוספות:
- רוטב הפלפלים (קישור למתכון מצד ימין) הוא מצויין בתור ממרח בסיס לכל פיצה (במקום רוטב עגבניות), גם ממרח זיתים (טפנד) יעשה עבודה מצויינת.
- כמעט כל הגבינות הקשות שיש לכם במקרר יכולות לעלות על הפיצה - תוסיפו עגבניה, זיתים, פטריות ותקבלו פיצת-בוטיק.
- עוד שילובים מדליקים: גבינות מעושנות ונקניקים או טונה, גבינה כחולה (רוקפור וסוגיה) עם תפוחים או אגסים ופטריות טריות.
|
חזרה |